Traumaseksualiteit gaat over levens van vrouwen en mannen die als kind of als volwassene seksueel misbruikt zijn.

Door het seksueel misbruik lopen mensen een emotionele verlamming op: een ‘psychische dwarslaesie’. Met het woord dwarslaesie geven we aan dat je als het ware verlamd raakt door de shock, de schade en de gevolgen van het misbruik. Alle facetten van je leven worden er door bepaald: denken en voelen, relaties, gedrag en fysieke gesteldheid.


Soms zelfs zonder dat je het zich bewust bent.

Doel van de behandeling

Je leert om gezonde en liefdevolle verbindingen aan te gaan met mensen en situaties die belangrijk voor je zijn. Het seksueel misbruik wordt geïntegreerd in je leven. Het krijgt betekenis omdat jij hiermee je autonomie en vrijheid hebt terug gevonden. Hierdoor staan jouw eigen behoeftes en verlangens eindelijk op de voorgrond.

Herstel

Lichaam, brein en geest kunnen herstellen na deze overweldigende ervaring(en)! Verwerken van seksueel misbruik is wel degelijk mogelijk. Dat is hoopvol en tegelijkertijd is het veel werk.
Samen werken we aan het herstel van dit trauma en de impact ervan op uw leven. Daarvoor is het nodig dat we de macht van de dader doorbreken. Passende therapie, educatie en zelfreflectie zijn daarbij de belangrijkste ingrediënten. Hierdoor ga je weer gezond, plezierig en in vrijheid functioneren.

Animatiefilmpje van de Stichting voor Traumaseksuologie – gebruik is met toestemming
Deze korte animatie gaat over de impact van seksueel misbruik en het verwerken daarvan.

Contact

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.