Een verstoorde agressiehantering en het ontwikkelen van verslavende patronen zijn vaak met elkaar verbonden. In mijn praktijk werk ik zowel met slachtoffers als daders. De dader – slachtoffer dichotomie verdwijnt naar de achtergrond en de dynamiek van de interactie staat centraal. Beide partijen zijn in zekere zin tegelijk zowel ‘slachtoffer’ als ‘dader’ en die rollen kunnen continue afwisselend door de een en de ander als zodanig ervaren worden.

Al vele jaren werk ik met het thema agressie en verslaving. Mensen kunnen vaak of hun gevoelens van onbehagen niet uiten, ze bevriezen of onderdrukken deze biologische kracht (wat agressie is) of ze uiten niet hun irritatie en boosheid maar schakelen ogenschijnlijk direct door naar woede of razernij. De zogenaamde agressieverslaafden. Met vaak destructieve relationele gevolgen. 

Om de pijn van deze gevoelens te onderdrukken ontwikkelen mensen vaak verslavende patronen. In mijn praktijk leer je wat jij zelf kunt doen om je vrijheid, onafhankelijkheid en eigenwaarde terug te krijgen.

Lees hier meer over agressie

Lees hier meer over verslaving

Contact

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.