Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van onze relaties de grootste bijdrage leveren aan ons levensgeluk. Tijdens relatietherapie worden stellen procesmatig begeleid bij communicatieproblemen, overspel en alle andere problemen die in relaties kunnen spelen. We gaan gezamenlijk en zonder oordeel op zoek naar veelvoorkomende patronen.

Mensen hebben om talloze redenen behoefte aan een relatietherapeut. Hieronder staan een paar veelvoorkomende:

Communicatie problemen

Steeds vaker ontstaat er ruzie. Wat jullie ook proberen, elke keer ontstaat er weer een conflict. Jullie willen dit patroon eindelijk doorbreken.

Overspel

Een van jullie is vreemd gegaan waardoor het vertrouwen ernstig geschaad is. Betekent dit het einde van de liefde? Of kunnen jullie dit samen doorleven met behoud van de relatie?

Seksuele problemen

De seks tussen jullie wordt steeds minder of bevredigd om andere redenen niet meer. Jullie willen ontdekken hoe jullie elkaar in bed weer kunnen ontmoeten.

De relatie in therapie

Als je in relatietherapie komt, gaat de relatie in therapie en niet één of beide individuele partners. De strijd om de schuldvraag staat vaak een werkelijke ontmoeting in de weg. We gaan zonder oordeel ieders aandeel in de relatiedynamiek onderzoeken. Dit is een belangrijke stap op weg naar herstel.

De duur van een therapie

De duur van een therapie is uiteraard sterk afhankelijk van de aard van jullie thematiek, de mogelijkheden en wensen. Meestal maak ik in het begin afspraken voor om de week of om de twee weken. Daarna gaan we in samenspraak afbouwen.
Bij relatietherapie duren de sessies 1,5 uur.

Contact

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.